Nye lovende grafittfunn på Senja

Norges geologiske undersøkelse (NGU) har undersøkt nye forekomster av grafitt på Senja.

VARDFJELLET: NGU-forsker Håvard Gautneb gjør seg klar til elektromagnetisk kartlegging av bakken. Her på Vardfjellet på Senja.   Foto: NGU

nyheter

Konklusjonen er at forekomstene er av meget god kvalitet og ligner på grafitten ved Skaland, hvor Skaland Grafitverk har drevet utvinning i mange år.

– Vi mener at den undersøkte grafitten fra Senja lett kan oppredes til konsentrat med høy konsentrasjon og med god gjenvinning, sier ansvarlig geolog i prosjektene, Håvard Gautneb, ifølge NGUs nettside.

Gautneb er ekspert på grafitt og anbefaler nå, sammen med Jan Steinar Rønning, at det flere steder blir gjort oppfølgende undersøkelser i form av detaljert bakkegeofysikk og kjerneboringer, gjerne ned til 200 meter, på Senja.