Til høsten er dyrepolitiet på plass i Troms

I Statsbudsjettet for 2020 vedtok regjeringen at det skulle settes av tre millioner kroner til dyrepoliti i Tromsø. Innen året er omme skal to personer være ansatt som dyrepoliti i Troms politidistrikt.

DYREPOLITI: Før året er omme, skal det være to dyrepoliti på plass i Troms politidistrikt. FOTO: KYRRE LIEN / SCANPIX 

nyheter

– Da vi fikk midler og oppdrag fra departementet om å få på plass et dyrepoliti, fikk vi frist ut året for å få det på plass. Det som er rammet og besluttet er at vi i løpet av høsten skal få på plass to stillinger med fokus på dyrevelferdskriminalitet, informerer visepolitiminister Einar Sparboe Lysnes.

225.000 kroner i bøter: Einar Sparboe Lysnes, påtaleleder i Troms politidistrikt, opplyser at politiet siden innføringen av de nye bøtesatsene i mai har utferdiget forelegg for 225.000 kroner. FOTO: RONALD JOHANSEN / ITROMSØ 

Dyrepolitiets rolle er ikke helt definert ennå, men det skal brukes til bekjempelse og forebygging av dyrevelferdskriminalitet.