Mens koronaen herjet som verst gikk Helge Matland (65) daglig til UNN for å behandles for prostatakreft

Torsdag 11. juni gikk han ut av dørene på UNN fra sin siste strålebehandling. Nå løper den tidligere Folkebladet-journalisten korte turer for å bygge seg opp til å begynne med fotballtrening igjen.

VESTLENDING:Helge Matland (65) vokste opp i Fusa kommune utenfor Bergen, men har jobba som journalist i avisa iTromsø siden 1984. For et par år siden gikk han av med pensjon, men han leverer fortsatt kulturanmeldelser fra sal og scene i byen.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Hver ukedag i 7 uker mellom 22. april til 11. juni har Helge Matland møtt opp på stråleavdelingen ved UNN for å ta knekken på kreftsvulsten i prostataen. Det var satt av 15 minutter til hver konsultasjon, men som oftest var det unnagjort på få minutter.

– Jeg la meg til på en benk og så brukte de ett minutt på å ta røntgenbilde for å se at alt lå der det skulle ligge, sier Matland og tar en slurk kaffe fra koppen på den nye kafeen Størhus i Rødbanken.