Slik skal UNN komme i rute med operasjonene

Koronakrisen har ført til at UNN har blitt nødt til å prioritere bort kirurgiske inngrep. Nå ser de på løsninger for å ta igjen det tapte.

UTSATT: På UNN har 844 operasjoner blitt utsatt på grunn av koronakrisen. Truls Myrmel, konstituert klinikksjef på hjerte- og lungeklinikken UNN, håper de har ryddet unna det meste av ventelistene innen nyttår. FOTO: RONALD JOHANSEN 

nyheter

– Vi har estimert med at dersom arbeidskapasiteten går opp med 20 prosent, så vil det ta 46 uker før man kommer tilbake til utgangspunktet, forteller Knut Magne Augestad, medforfatter i studien og forsker ved UNN, til iTromsø.


Korona har kostet UNN nesten 180 mill. til nå

I regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett er det satt av 700 millioner kroner ekstra til Helse Nord for å dekke kostnadene knyttet til korona-pandemien. Det er ennå ikke klarlagt hvor mye penger UNN får, men epidemien har foreløpig kostet sykehuset nesten 180 millioner kroner.


– Alvorlig

Det vil i praksis bety at man har ryddet unna ventelistene, som har blitt skapt som følger av koronakrisen, i mars 2021.