Fem vil bli distriktsredaktør — kun to er offentlige

Fem søkere har ønsket seg jobben som redaktør for NRK i Troms og Finnmark. Kun to av disse er offentlige: Håkon Grønbech og Caroline Rugeldal, mens to menn og en kvinne er unntatt offentliggjøring av navnene.

REGIONREDAKTØR I NORD-NORGE: Nina Einem er NRKs toppsjef i Nord-Norge. Nå skal hun tilsette ny distrikstredaktør for Troms og Finnmark. Fem søkere ønsker jobben.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Regionredaktør Nina Einem sier at samtlige fem søkere har solid og relevant bakgrunn, og at hun er fornøyd med søkerne selv om de kun er fem stykker.

Kvalifisert

– Det er fem veldig interessante og kvalifiserte søkere. Det er viktigere for oss enn at lista av søkere er lang, sier hun.

Distriktsredaktøren for Troms og Finnmark skal lede NRKs virksomhet i det nordligste distriktskontoret hos rikskringkasteren. Nina Einem vil være hans eller hennes nærmeste sjef.

– Vi håper å ha avklart hvem det blir i løpet av våren. Vi skal starte de formelle intervjuene i neste uke, sier Einem.

Offentlighet

Hun sier at det faktum at tre av fem søkere er unntatt offentlighet er forankret i offentlighetslovens bestemmelser. Hun ønsker derfor ikke å si noe om dere bakgrunn ettersom det kan være avslørende.

Dog er det ikke NRK-folk.

– NRK tillater ikke at egne ansatte blir unntatt offentlighet når det kommer til interne stillinger, sier hun.