Satte av 200.000 til nytt fylkesordførerkjede

Politikerne sa nei til nytt fylkesvåpen – nå skal de likevel bruke penger tilsvarende en halv årslønn for en reinholder på et nytt fylkesordførerkjede.

HVOR ER KJEDET? Ingenting sier «fylkesordfører» som litt bling-bling til 200.000 kroner. Derfor har politikerne i Troms og Finnmark vedtatt å kjøpe inn et fylkesordførerkjede til Ivar B. Prestbakmo (Sp).   Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

Hvis du trodde det var dyrt å handle smykker på Wintervold i Storgata, har du åpenbart ikke kjøpt mange ordførerkjeder.

De politiske lederne i det nye fylket har bestemt at det skal anskaffes et fylkesordførerkjede for det nye fylket, til tross for at fylkestinget har sagt nei til å vedta et nytt fylkesvåpen. Istedenfor skal fylkesvåpenet bestå av de to gamle våpnene til Troms og Finnmark.