Rekordhøy etterspørsel etter hytter, båter og bobiler

Etterspørselen etter feriehus- og hytter til leie har eksplodert.

STOR ETTERSPØRSEL: Mange ønsker å oppleve denne idyllen i sommer. Dette bildet er tatt like ved Sætre i Hurum kommune.  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

nyheter

– Vi har merket et helt enormt trykk. De siste ukene har det vært en dobling i søk etter ledige hytter til leie i Norge, og trafikken inn til reisesidene har tatt seg veldig opp, forteller Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

Hundretusener vil leie hytte

Etter at Utenriksdepartementet frarådet utenlandsreiser som ikke er helt nødvendige, er norgesferie blitt det mest aktuelle sommerferievalget i år. Som følge av dette har interessen for å feriere i eget land økt voldsomt den siste måneden, og etterspørselen etter feriehus- og hytter til leie på FINN reise har eksplodert.

– I forrige uke var trafikkveksten på 120 prosent sammenlignet med samme uke i fjor, og uken før så vi 86 prosent vekst. Det sier mye om hvor brennhett markedet for Norgesferie er akkurat nå, sier Berge.

En fersk undersøkelse gjennomført av FINN reise i samarbeid med Norstat, viser at over 70 prosent av nordmenn som skal reise bort i Norge i ferien, og cirka halvparten har planer om å bo på egen hytte. Samtidig svarer 15 prosent av de som skal reise i Norge, at de har planer om å leie hytte.

– Det vil jo si at hundretusener av nordmenn går med tanker eller ønsker om å leie hytte i sommer. Da er det klart at etterspørselen blir helt vill, sier Berge.

Båt og bobil også etterspurt

Hele 70 prosent av respondentene som planlegger å leie en hytte svarer at «nærhet til sjø» er deres viktigste kriterium ved leie av hytte, mens 42 prosent svarer «nærhet til turterreng», 36 prosent «nærhet til fjell» og 34 prosent «nærhet til strand».

På landsbasis er det flere områder på sørlandet som er mest populære. Sørlandet har en økning på 245 prosent i antall søk mot april i fjor kontra i år.

Også bobil og båt er populære leiealternativer. I perioden 10. april til 10. mai så man en vekst på besøk inn til “båt til leie”-annonser på FINN motor på over 280 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og på “bobil til leie” så man allerede i april en vekst på over 80 prosent sett opp mot april 2019.

– I ukene etter påske har interessen for båt og bobil vært enorm på FINN, og leiekategoriene våre på disse to markedene har utmerket seg spesielt. Her er veksten faktisk enda større enn på “til salgs”-annonser, forteller Magnus Frøshaug Ryhjell, forretningsutvikler på FINN motor.