Kan miste ti-talls millioner i havbruksinntekter: – Staten raner kommunene

Salangen-ordfører Sigrunn Wiggen Prestbakmo (Sp) mener Staten raner kommunene ved å endre fordelingsnøkkelen for havbruksfondet.

SKANDALE: Salangen-ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo slakter regjeringens forslag til ny fordelingsnøkkel for havbruksfondet. – En skandale, sier hun.  Foto: Morten Dokka

nyheter

Tirsdag ble det kjent at regjeringen ikke går for alternativet med grunnrentesats og isteden innfører produksjonsavgift i havbruksnæringa. Samtidig endres fordelingsnøkkelen for utbetaling fra Havbruksfondet allerede fra 2020. Og det er her dramatikken starter. Wiggen Prestbakmo (Sp) mener den nye fordelingsnøkkelen fra Havbruksfondet ikke er annet enn en skandale som vil ramme kommunene hardt.


Senja kommune kan miste 80 millioner i havbruksinntekter

Regjeringens forslag om endringer i fordelingsnøkkelen i Havbruksfondet vil koste kommunene mange millioner i tapte inntekter.


Taper millioner på ny ordning

Ifølge beregningene gjort av Troms og Finnmark fylkeskommune skulle Salangen kommune fått tildelt 8,6 millioner kroner i 2020. I regjeringens forslag til fordelingsnøkkel vil kommunen kun få 2,4 millioner kroner.