Målselv lager nye motorferdselsregler: Til kamp mot fylkesmannen

Flertallspartiene Høyre og Senterpartiet i Målselv la mandag fram strategien for å lage ny forskrift og reglement for motorferdsel i utmark i Målselv. Partiene er forberedt på en kamp mot fylkesmannen.

KAMP: Ordfører BengtMagne Luneng (Sp) (midten), varaordfører Martin Nymo (H) (til venstre) og leder av PNU, Hermod Bjørkestøl (H) studerer kartet over Målselv og går inn for en langt større lokal råderett når det gjelder motorferdel i utmark.   Foto: Jan-Erik Bergstad

nyheter

Hytteeiere og skuterentusiaster i Målselv har i vinter organisert seg på Facebook og protesterer kraftig mot fylkesmannens tolkning av motorferdsel i utmark. Også Målselv kommune har fått unngjelde.

Nå går styringspartiene i Målselv, Sp og Høyre, inn for å lage nye regler og forskrifter for bruk av snøskuter og ATV i kommunen som er mer forståelig, enklere og mer effektive. Partiene åpner også for å tilrettelegge for flere skuterløyper i andre deler av kommunen enn i dag. Et eksempel er Møllerhaugen. Administrasjonen har allerede fått ordre om å lage nytt lokalt tilpasset regelverk.