Sparebanken Nord-Norge trør til

Annerledes 17. mai feiring

Gjennom sin støtteordning Samfunnsløftet ønsker SNN å bidra til en annerledes 17. mai feiring.

17. mai: Kristine Andrea Nygård Eliseussen fra skolemusikken, Siri Lund og Hanne Gundersen fra sparebanken og Oddne Elias og Line Magnussen fra Finnsnes skolemusikkorps går innfor en annerledes 17. mai feiring.   Foto: Birger Caspersen

nyheter

– I år blir 17. mai annerledes. Den skal likevel bli morsom og minneverdig og den kan gi nordnorske lag og foreninger inntekter de sårt trenger i koronakrisen. Det ønsker vi å bidra til gjennom vår støtteordning Samfunnsløftet. Korps, klubber og lag tjener vanligvis godt på salg av pølser, vafler og is på nasjonaldagen. Andre får inntekter ved å gjøre lokalsamfunnet pent før dagen. Når nå denne tradisjonelle feiringen er avlyst, forsvinner også dette inntektsgrunnlaget. Samfunnsløftet ønsker derfor å støtte lag og foreninger med 10.000 kroner for 17. mai aktivitet eller dugnad som skjer før, under eller etter nasjonaldagen, forteller banksjef Siri Lund i Sparebanken Nord-Norge på Finnsnes.

Konserter

Hun forteller videre at korpsene kan holde konserter digitalt eller under balkonger, sykkellag kan sykle med drakter i flaggets farger eller i annen kostyme, jegerforeninger kan skyte salutt og svømmeklubben kan plukke søppel langs veiene. Kun fantasien og dugnadsviljen setter grenser for hva laget of eller foreningen kan få støtte fra Samfunnsløftet til, for at årets 17.mai feiring skal bli minneverdig og fortsatt preget av nordnorsk fellesskap, glede og storhet, legger hun til.