1. 226 uten jobb i Midt-Troms

Antallet permitterte i Midt-Troms er historisk høyt. Per dags dato har koronaviruset ført til at 1. 226 personer i regionen er permitterte. Antallet ventes å stige ytterligere. I alt 379 bedrifter har permittert sine ansatte, helt eller delvis.

BLØR: Det er spesielt bedrifter innen overnatting og servering, som Hamn i Senja, som blør i Midt-Troms. Det viser statitikken fra Nav. I fem av de syv kommunene i Midt-Troms ligger denne bransjen på topp når det gjelder permitteringer. Totalt er 1. 226 personer i regionen permittert på grunn av koronaviruset. Foreløpig.  Foto: Jan Erik BErgstad

nyheter

NAV-leder for Senja og Sørreisa, Ingvild Haugli Endresen, har aldri sett så høye permitteringstall for Midt-Troms som det hun opplever nå. Hun har oversikten over antall permitterte for hele Midt-Troms, og de viser per dags dato at 1. 226 personer er permittert. Nav-statistikken inneholder også hvor mange som er permittert i hver av de syv kommunene i Midt-Troms, hvilke næringer som er hardest rammet og arbeidsledigheten i de syv kommunene i prosent.

Alle disse statistikkene viser skyhøye tall i forhold til en normalsituasjon. Og rekordtallene skyldes koronaviruset.