Tinder + korona = rekord

Med hele byer og land i korona-isolasjon, skulle man kanskje tro at datingapper som Tinder opplevde mindre trafikk nå som man ikke kan treffes fysisk. Sannheten er at det sveipes som aldri før.

VI CHATTER MER OG LENGRE: Tinder har hatt en økning på 20 prosent på daglige samtaler siden korona-pandemien brøt ut. I tillegg varer den gjennomsnittlig chatten 25 prosent lenger.   Foto: Tsering Topgyal/NTB Scanpix

nyheter

(iTromsø): Tinder er verdens mest brukte dating-app med over 100 millioner nedlastinger og 26 millioner matcher som finner sted hver eneste dag. Hvis man liker det man ser, sveiper man til høyre. Hvis man ikke ønsker kontakt med den man ser på bildet, sveiper man til venstre. Sveiper begge til høyre, blir det en match og flørtinga kan begynne.

Søndag 29. mars opplevde Tinder en rekord i antall «swipes», nemlig over 3 milliarder på én dag.

– Isolasjon og stengte byer betyr at vi ikke får den menneskelige, dagligdagse kontakten, fra felles latter under en forelesning til å se på serier sammen. Vi må alle holde oss hjemme, men det våre medlemmer har vist oss er at man ikke trenger å være alene med tankene og et take-away-måltid. På grunn av koronakrisen, har faktisk våre brukere begynt å anvende Tinder på en ny måte, sier Tinders talsperson til iTromsø.

Chatter mer og lengre

Tall fra midten av mars, viser at Tinder hadde en økning på 20 prosent på daglige samtaler da korona-pandemien brøt ut. I tillegg varte den gjennomsnittlig chatten 25 prosent lenger. Tinder har ikke egne tall for Norge eller Tromsø.

– En trend vi ser er at veldig mange bruker sin Tinder-profil til å vise omsorg for andre. Mange har byttet ut sitt livsmotto med «hvordan har alle det», «bli hjemme», «ta vare», «vask hendene» og lignende. Det er også nytt at nærmest alle nevner toalettpapir i sine profiler.

All verdens forskjell

På grunn av den globale koronasituasjonen, har Tinder nå gjort det mulig for alle brukere å sjekke inn i byer og land over hele verden, i stedet for å kun få kontakt med mennesker fra nærområdet.

– I disse utfordrende tider kan det å ha noen å snakke med gjøre all verdens forskjell. Da deler av verden gikk inn i karantene, begynte våre medlemmer å besøke disse stedene for å vise solidaritet. Vi har derfor gjort det mulig for folk å reise ut av hjemmeisolasjonen til uansett hvor de vil i verden. Slik kan du ta kontakt med folk fra hjembygda, der du studerte eller fra et helt nytt sted. Kanskje kan du finne noen som går gjennom det samme som deg, eller lære deg å si hei på et nytt språk.