Nytt koronatilfelle i Senja kommune

Ytterligere én person er smittet av koronaviruset i Senja kommune.

KORONA: Bildet er fra en testing av en person med symptomer i Senja kommune i forrige uke.  Foto: Trond Sandnes

nyheter

Det opplyser kommunen i ei pressemelding fredag ettermiddag.

– Personen som nå har fått bekreftet smitte av koronaviruset i Senja kommune ble testet onsdag denne uka. Etter en forretningsreise i Bodø 10. mars satte personen seg selv i karantene for å være sikker, og antall nærkontakter er derfor liten, opplyser kommuneoverlege Aslak Hovda Lien.

Dermed er antall registrert smittede i Senja kommune 12, mens én av disse skal være friskmeldt.

Tema: Samleside om korona-situasjonen

Hjemmekarantene

Den smittede har vært i hjemmekarantene siden da, og fikk etter hvert symptomer.

– Da en annen person i bedriften i Bodø testet positivt for korona, ble den smittede definert som nærkontakt og derfor testet på bakgrunn av symptomene, sier Hovda Lien.

Interaktiv grafikk: Følg koronautviklingen

Den smitta har få nærkontakter på grunn av den selvpålagte karantenen. I tillegg er personer rundt nærkontaktene kartlagt.

– Til sammen testes to nye personer for viruset som følge av smitteoppsporingen. De er satt i isolasjon. De øvrige som har vært i kontakt settes i karantene, sier kommuneoverlegen.

Følg vår live tekstoppdatering her

– Tenk deg om

Kommuneoverlegen vil oppfordre alle til å fortsette å være flink å følge tiltak og råd for å hindre smitte.

– Personen som nå er smitta satte seg selv i karantene for å være sikker. Det er utrolig bra, og har nok bidratt til å begrense smitte. Færre blir smittet, eller bidrar til å spre smitte når vi følger råd om å begrense sosial kontakt, sier Hovda Lien.

Kommuneoverlegen ber folk tenke seg om rundt sosial kontakt med andre.

– Dette er ikke tiden for å slakke opp krav og råd om å unngå nærkontakt. Det er all grunn til å fortsette å være kritisk til hvilken kontakt man egentlig trenger å ha med andre. Spesielt frem mot påske, når vi er vant til å være sammen med mange, er dette viktig å huske på, sier Hovda Lien.

Statsministeren, finansministeren, næringsministeren og barne- og familieministeren orienterte om tiltak for å støtte bedrifter og næringsdrivende, sikre arbeidsplasser og styrke næringslivet som rammes hardt av koronavirusutbruddet i Norge.