Kulde og mer snøvær i vente

Værmeldingen viser at gradestokken går til minusgrader til helga. Men det er også meldt mer snø.

Alt samlet på ett sted: Klikk her for vår fra dag til dag-tjeneste (Lokalvær, skredvarsel, sola, flo/fjære m.m.)

nyheter

Det er værmeldingen på yr.no som viser at kulden setter inn lørdag denne uken. Både torsdag og fredag vil ha plussgrader, men når helgen er et faktum, skal også minusgradene ha satt inn.

Senja og øvrige kyststrøk i Midt-Troms vil ligge rundt tre minusgrader lørdag, mens innlandet kan få opp til dobbelt så mye, altså seks minusgrader.

Det er meldt noe nedbør torsdag og fredag i enkelte strøk, men over hele linja er det meldt nedbør i form av snø i helgen og det meste kommer natt til lørdag.

I Sørreisa er det meldt opp til 11 mm nedbør fra midnatt og frem til klokken seks. Deretter vil snømengden godt over halveres de neste seks timene, men det vil fortsatt lave godt ned.

Den samme nedbørsmengden er også meldt på innlandet. På Setermoen er det meldt opp til 11 mm nedbør fra midnatt og frem til klokken seks. Deretter halveres nedbørsmengden de neste seks timene.

Slik er også værutsiktene for resten av Midt-Troms. Det vil snø godt på natt til morgen lørdag, så fortsetter snøværet i vekslende grad utover dagen.

Fra og med fredag oppjusteres farenivået for snøskred til betydelig. Meteorologene ber folk ferdes forsiktig.