Bekymret for ringvirkningene i rettssystemet: – Det haster med å finne gode løsninger

Koronaviruset har ført til at de fleste straffesaker er utsatt. Politiets oppgave med gjennomføring av tilrettelagte avhør av barn er også påvirket. Førstestatsadvokat Lars Fause er bekymret for ringvirkningene.

KREVENDE: – Vi har hundre prosent belegg til vanlig, så det er klart at det hoper seg opp nå som alt har stoppet opp. Situasjonen blir mer og mer krevende for hver dag som går, forteller førstestatsadvokat i Troms og Finnmark, Lars Fause.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Koronaviruset og situasjonen landet befinner seg i nå, har ført til at de fleste straffesaker er utsatt på ubestemt tid. Det skaper en del utfordringer, særlig for de tiltalte.

– Det er mange tiltalte som sitter i varetekt og venter på at deres sak skal komme opp for tingretten. I den situasjonen vi er i nå, har vi måtte utsette mange store straffesaker til høsten, blant annet det store rekordbeslaget av narkotika, sier førstestatsadvokat Lars Fause og fortsetter: