Korona-smittet mann i Tromsø døde hjemme

En 72 år gammel mann, som var bekreftet smittet av koronaviruset, døde natt til onsdag.

PRESSEMØTE: Ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) innledet pressemøtet med å informere om at en 72 år gammel mann, med bekreftet covid-smitte, er død. 

nyheter

Tromsø kommune pleier å ha daglige pressekonferanser om håndteringen av koronaviruset klokka 15.00. I dag fremskyndte kommunen imidlertid møtet med to timer til klokken 13.00.

Ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) innledet pressemøtet med å informere om at en 72 år gammel mann, med bekreftet covid-smitte, er død.

– Vi har i natt fått bekreftet det første dødsfallet knyttet til korona i Tromsø. Det er snakk om en 72 år gammel mann. Han ble bekreftet koronasyk for få dager siden, og hadde en underliggende sykdom. Han døde i sitt hjem med akuttpersonell fra UNN til stede, sier ordføreren og fortsetter:

– Det er med stor sorg og fortvilelsen vi registrerer det første dødsfallet knyttet til covid-19 i Tromsø. Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse til de etterlatte.

– Ikke nøl med å kontakte lege eller legevakt

Kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen sier at mannen døde seint i går kveld.

– Han ble rask dårlig. Ambulanse ble tilkalt, og han døde med ambulansepersonell til stede. Livet hans sto ikke til å redde, sier hun.

Kristoffersen påpeker at man ikke skal nøle med å kontakte lege eller legevakt på telefon.

Dødsfallet er meldt til Folkehelseinstituttet.

– Livet sto ikke til å redde

Jon Mathisen, klinikksjef ved akuttmedisinsk klinikk på UNN var til stede på pressekonferansen. Han ville på vegne av UNN uttrykke stor medfølelse med de pårørende.

– Vi mottok via 113-melding fra pårørende. Vi fikk gode opplysninger som gjorde det mulig å rykke ut umiddelbart, samtidig som vi gjorde oss klar for smitteverntiltak . Ambulansen var fremme etter 20 minutter, det ble iverksatt livreddende tiltak, men livet sto ikke til å redde, sier han.

Ifølge Mathisen har ikke den avdøde vært til behandling ved UNN i forbindelse med virusinfeksjonen.