Frykter å gå tom for tester og smittevernutstyr

I Salangen, Ibestad og Lavangen frykter legene at de blir fri for tester mot Korona og sender bekymringsmelding til Fylkesmannen.

UOVERSIKTELIG: - Dersom vi blir fri for testutstyr, vil vi ikke lengre kunne ha oversikt over hvem som har en vanlig forkjølelse eller de som har koronasmitte, sier interkommunal overlege Lars Nesje.  Foto: Ulf Antonsen

nyheter

Også smittevernutstyr kan det bli mangel på. Da vil situasjonen det ikke lenger være mulig å ha kontroll med smittesituasjonen, ifølge interkommunal overlege Lars Nesje.

I Astafjordlegen er det for tiden bekymring for om de vil ha nok utstyr til å takle en situasjon med en større økning i antall smittede av Korana-viruset. – Vi forventer og krever at vi får inn mer utstyr før vi går fri. Det vil være særdeles uheldig, sier interkommunal overlege Lars Nesje.