Deler ut ekstra skjønnsmidler til kommunene

Kommunene i Troms og Finnmark får omtrent 9 millioner kroner ekstra i skjønnsmidler på grunn av situasjonen med koronaviruset.

MIDLER: Det er Senja kommune (her i Bergsbotn) som får mest skjønnsmidler fra Fylesmannen. Foto:Trude Mørkved 

nyheter

Det opplyser Fylkesmannen i det nordligste fylket gjennom en pressemelding.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet bevilger 250 millioner kroner ekstra til skjønnsmidler. Kommunene i Troms og Finnmark får 9,066 millioner kroner av dette. Fylkesmannen skal fordele skjønnsmidlene til kommunene og midlene deles utfra folketallet i kommunen, men med et minimumsbeløp på 100 000 kroner til alle kommuner.


193 koronapasienter på sykehus i Norge – 41 får respiratorbehandling

193 pasienter er innlagt på koronasmitte på sykehus mandag, ifølge tall fra Helsedirektoratet. 41 av pasientene får respiratorbehandling.


Ekstraordinært

Grunnen til at kommunene får skjønnsmidler er ekstraordinære utgifter når kommunen har etablert beredskap. Dette uavhengig av hvor hardt rammet kommunen har vært i den første fasen av virusutbruddet.

«Fylkesmannen er klar over at det er de store kommunene i fylket som vil håndtere flest smittede og syke, og derfor vil ha størst merutgifter. Vi tar hensyn til dette i eventuelt senere tildelinger av midler i forbindelse med pandemien», står det i pressemeldingen.

I oversikten får Tromsø mest med 2,5 millioner. I Midt-Troms er midlene fordelt slik:

  • Senja kommune får 493.464 kroner
  • Målselv kommune får 220.632 kroner
  • Bardu kommune får 133.077 kroner
  • Sørreisa kommune får 115.101 kroner
  • Lavangen kommune får 100.000 kroner
  • Salangen kommune får 100.000 kroner
  • Dyrøy kommune får 100.000 kroner

Fakta om regjeringens krisepakke

Fredag la regjeringen fram nye tiltak for å bøte på de økonomiske virkningene av virusepidemien. Til sammen vil tiltakene koste staten 6,5 milliarder kroner.