UNN kutter i rusbehandlingen av unge: – En krevende prosess

Avdelingsleder benekter at enheter blir lagt ned, men en sammenslåing skal være aktuelt.

KORONA-REDUKSJON: Rusbehandlingen for unge ved UNN Åsgård reduseres.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Tirsdag mottar iTromsø tips om at Rusbehandling ung ved Åsgard, tidligere kalt «Færingen» skal legges ned. Det er ikke snakk om en nedleggelse, men reduksjon som følge av koronaviruset, svarer den aktuelle avdelingslederen.

– I likhet med resten av sykehuset har vi blitt pålagt å se på hvordan vi kan redusere planlagt virksomhet, altså døgnbasert og poliklinisk virksomhet. Det er en krevende prosess vi står midt oppi, men det vil ikke bli noen reduksjon i akutt virksomhet, sier avdelingsleder for UNNs rusavdeling, Ruben Sletteng.