Solberg: – Jeg aksepterer Sivertsens begrunnelse

Erna Solberg møtte pressen for å kommentere Geir-Inge Sivertsens avgang som fiskeri- og sjømatminister.

MØTTE PRESSEN: Erna Solberg møtte pressen for å kommentere Geir-Inge Sivertsens avgang som fiskeri- og sjømatminister.  Foto: Lise Åserud

nyheter

– Jeg synes selvfølgelig dette er leit, men aksepterer hans begrunnelse, sier statsminister Erna Solberg om fiskeriminister Geir Inge Sivertsens avgang.

Fiskeri- og sjømatsminister Geir Inge Sivertsen (H) ba fredag om å få fratre sin stilling. Fra Statsministerens kontor kommenterte statsminister Erna Solberg (H) Sivertsens beslutning.

Folkebladet-TV: Erna om Sivertsens avgang

– Jeg synes selvfølgelig dette er leit, men jeg aksepterer godt hans begrunnelse for dette, og har forståelse for at dette etter hvert ble en veldig vanskelig situasjon. Samtidig har jeg lyst til å si at Geir Inge ville blitt en veldig god fiskeriminister, med den bakgrunnen han har og den evnen han har til å jobbe med andre folk, sier Solberg.

Hun presiserer at Sivertsen vil fortsette som fiskeriminister til neste statsråd.

SV fremmet tidligere fredag et mistillitsforslag mot Sivertsen etter stadige avsløringer om etterlønn, dobbeltlønn og styreverv i strid med stillingsinstruksen.

– Sakene om styreverv og etterlønn har tatt all fokus bort fra den jobben jeg som fiskeri- og sjømatminister ønsker å gjøre for å utvikle Norges viktigste næring, skriver Sivertsen i en pressemelding.

Sivertsen tiltrådte stillingen som fiskeri- og sjømatminister den 24. januar i år.

Geir-Inge Sivertsen ønsket ikke selv å kommentere sin egen avgang fredag ettermiddag.

Solberg forklarte blant annet at Sivertsen mente den totale belastningen i sakene om dobbeltlønn, etterlønn og forskjellige styreverv ble for stor til å kunne gjennomføre jobben som fiskeriminister,

– Jeg har selvfølgelig akseptert dette og det vil bli et skifte, men Sivertsen blir sittende som fiskeriminister til neste statsråd, sier Solberg.

Hun synes situasjonen er lei, men har forståelse for at dette ble en vanskelig situasjon. Solberg understreket også at hun fortsatt mente Sivertsen ville vært en god fiskeriminister for Norge.

Fiskeriminster Geir Inge Sivertsen ber om å få gå av. Statsminister Erna Solberg holdt pressekonferanse fredag kveld om avgangen.