Dagligvarehandel på Andslimoen

Setter sin lit til fylkeskommunen og fylkesmannen

Det kan bli vanskelig for Målselv kommune å åpne for dagligvarehandel på Andslimoen. Både fylkeskommunen og fylkesmannen vender tommelen ned. Men leder i plan- og næringsutvalget i Målselv, Hermod Bjørkestøl (H), er optimistisk.

VANSKELIG: Både Fylkesmannen i Troms og Finnmark og daværende Troms fylkeskommune er begge negative til at det gis dispensasjon til dagligvarehandel på Andslimoen. Foto: Jan-Erik Bergstad 

nyheter

I forrige uke vedtok plan- og næringsutvalget i Målselv kommune å åpne for dagligvarehandel på Andslimoen. Det er i strid med vedtaket politikerne gjorde i 2012, som sier at dagligvarehandel og detaljhandel skal foregår på Andselv og ikke Andslimoen.

I saksutredningen ligger det en uttalelse fra både daværende Troms fylkeskommune og Fylkesmannen i Troms og Finnmark. Politikerne og Lian Eiendom setter sin lit til at både fylkeskommunen og fylkesmannen vil se med velvilje på søknaden om dispensasjon for dagligvarehandel på Andslimoen. Svarene de ga i desember i fjor tyder ikke på det.