Ønsker økt fokus på menneskehandel i arbeidslivet

På initiativ fra Arbeidstilsynet holdt Troms politidistrikt seminar om menneskehandel. Ti ulike kontrolletater var til stede, og de satte pris på informasjonen de fikk.

LÆRERIKT: Arbeidstilsynet satte pris på at Politiet tok turen, og følte de fikk et godt utbytte av seminaret. På bildet f.v.: Maria Brochmann (analytiker i Politiet), Kenneth Henriksen (fagleder for seksjonen for menneskehandel i Politiet) og Jon Helge Vaeng (seniorrådgiver, Arbeidstilsynet). Foto: Trygve Grønning 

nyheter

Som et resultat av økt politisk satsning på menneskehandelen har alle politidistrikt i Norge etablert en egen gruppe som jobber med temaet. I Troms politidistrikt har gruppen base i Tromsø, men jobber med hele distriktet. De har vært operativ i overkant av et år. En av de mest profilerte sakene de har jobbet med er avdekkingen av sexsalg på flere massasjestudio i Tromsø.

Onsdag var de på Finnsnes for å holde et seminar for ulike kontrollgrupper i arbeidslivet. 22 representanter var til stede, og tilbakemeldingene til politiet var gode.