Ventet på drosje - ble hentet i ambulanse

Evald Berntsen, som sliter med en alvorlig lungebetennelse, ventet på drosje i en drøy time mandag før den interkommunale legevakta på Finnsnes måtte hente ham i ambulanse.

forbannet på drosjer som ikke kommer: Ågot Figenschau er forbannet og frustrert over at syke ute i distriktene må vente på drosjer som ikke kommer eller dykker opp alt for sent. Her er hun sammen med mannen Evald Berntsen.Foto: Privat 

nyheter

Dette er noe som kona Ågot Figenschau reagerer sterkt på. Hun sier at det er helt forferdelig at gamle folk som er alvorlig syk ikke får skyss rimelig fort — som i dette tilfellet på mandag med mannen hennes.

– Da vi hadde sittet og ventet på drosje rundt en time fikk vi oppringing fra legevakta som fortalte at de var oppringt av Pasientreiser som hadde opplyst at de ikke ville klare å ha mannen min inne på Finnsnes før i halv to-tida, sier hun. Det ville vært flere timer etter det som de to i Fjordgård hadde forventet.