Drøftet kvotemeldinga på Husøy — skal behandles i formannskapet i Senja kommune

Kvotemeldinga i fokus

Tirsdag kveld var fiskere, representanter fra fiskeindustrien og politikere fra Senja kommune samlet på Husøy for å forberede et notat til regjeringen om den nye kvotemeldinga som snart skal vedtas.

diskutterte kvotemeldinga: Et 50-talls personer var møtt opp hos Brødrene Karlsen på Husøy tirsdag kveld der forslaget til ny kvotemelding ble drøftet. På bildet ser vi Senja-ordfører Tom-Rune Eliseussen.Begge foto: Privat 

nyheter

Bakgrunnen for tirsdagens møte hos Brødrene Karlsen er at ei helt ny kvotemelding nå skal vedtas av Stortinget 31. mars - ei melding som etter alle solemerker vil være gjeldende de neste 10-15 årene. Under møtet orienterte blant annet leder i Sjømatklyngen Senja Egil Johansen om innholdet i de forskjellige delene av kvotemeldinga, der både fiskere og industriledere i fiskenæringa fikk komme med uttalelser.

I Sjømatklyngen Senja har man både fiskere, bedrifter fra fiskeindustrien, og oppdrettere representert, for å nevne noen. Johansen sier at ei sak som opptar mange fiskebåteiere er forslaget i meldinga som går på framtidige kvoter.