– Dette er et hån mot Nord-Norge

Stortingrepresentant Sandra Borch (SP) reagerer etter meldingen om Widerøe-kutt.

ET HÅN: Senterpartiets Sandra Borch mener kutt i Widerøe-tilbudet er en nån mot landsdelen.  Foto: Morten Dokka

nyheter

Mandag gikk nyheten om at Widerøe må kutte 4.000 avganger som følge av økonomien.

– Dette er først og fremst nok en hån mot Nord-Norge, men det er ikke Widerøe sin feil. Dette er det ene og alene regjeringen som har ansvar for. Widerøe har advart regjeringen om at dette kunne skje da regjeringen, med Siv Jensen som finansminister, innførte flyseteavgift på kortbanenettet og satte opp momsen på flybillettene, sier Borch i en pressemelding.


Hareide bekymret for konsekvensene av Widerøe-kutt

Flyselskapet Widerøe kutter 4.000 flygninger i kortbanenettet. Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) sier han er bekymret for konsekvensene.


Borch mener regjeringen må ta ansvar.

– Nå ser vi store satstinger fra regjeringen rundt kollektivsatsing i byene, og firefelts motorveier i tilknytning disse. Milliarder av kroner brukes på disse prosjektene, mens kortbanenettet er den store taperen. Nå må regjeringen vise at de også evner å satse på Nord-Norge, sier Borch i pressemeldingen.