Hadde over 1200 besøkende i fjor — gjentar suksessen i år

Det blir ny barnefestival på Lysnes til sommeren.

FESTIVAL: Amalie Johnsen og Rakel Solheim skal dele på festivalsjefjobben.  Foto: Privat

nyheter

Festivalarrangøren Lyst heile natta gjentar suksessen og skal arrangere ny Senja barnefestival lørdag 11. juli 2020.

– Vi leter fortsatt etter en hovedsponsor, men har nå nok støtte i ryggen til å bekrefte at det blir en ny barnefestival til sommeren. Vi håper å se både nye og «gamle» gjester igjen, sier leder i ungdomslaget LIV på Lysnes, Cathrine Solheim.

Senja barnefestival er gratis og festivalen er for barn i alle aldre. Festivalen har tema «Nord-Norge og havet», og skal vise både tradisjoner knyttet til hav og fiske, samt gi barn opplevelser knyttet til havet.

Avhengig av støtte

Festivalen ble for første gang arrangert i fjor og hadde over 1200 besøkende.

Barna som deltar kan delta på over 20 ulike aktiviteter. Dette er alt fra stangfiske, å lære seg å ro og kulturopplevelser. I tillegg åpner den lokale bondegården Ribsnes porten for å se og være sammen med dyr (sauer, griser, høns, gjess, ender, kaniner og hester).

– Vi har et stort ønske om at festivalen skal være gratis, fordi vi mener at alle barn skal ha mulighet til å komme på festival, uavhengig av størrelsen på foreldrenes lommebøker. For å få det til, er vi avhengig av støtte. Vi håper så mange som mulig vil være med å bidra, sier Solheim.

Nye festivalsjefer

I år er de tenåringene Amalie Johnsen og Rakel Solheim som skal dele på festivalsjef-jobben. I fjor var de to konferansierer under festivalen.

– Vi gleder oss til å være med å lage en helt super dag for alle barn. I tillegg til å være artig, så er det utrolig lærerikt for oss å være med å arrangere en så stor festival. Vi håper at flere ungdommer på Senja har lyst å være med som frivillig. Det er bare å melde seg, sier Amalie og Rakel.