Frp-støtte til kirkeasylantene på Finnsnes

Senja -politikerne støtter opp om familien Collin som sitter i kirkeasyl. Og den som førte pennen var Line Miriam Haugan (Frp).

STØTTER: Line Miriam Haugan (Frp) skrev uttalelsen fra formannskapet om å støtte familien Collin som sitter i kirkeasyl. Akkurat det er det nok ikke mange i Frp som har gjort før henne.   Foto: Carina Hansen

nyheter

Det er ikke hverdagskost at asylsøkere med negative vedtak og domstolene imot seg får støtte fra Frp. Men det har nå skjedd i Senja-politikken.

Kritiserte kirka

Jon Engen-Helgheim, FrPs innvandringspolitiske talsperson kommenterte fakkeltogene i Oslo og på Finnsnes for familien Collin lørdag 8. februar. I beste sendetid på lørdagsrevyen kritiserte han kirken for å sette seg over norske domstoler og at det norske asylinstituttet ble undergravet. Helgheim sa også at dette ikke har med medmenneskelighet å gjøre. Som kjent ber to biskoper norske myndigheter om å vise medmenneskelighet og behandle saken på nytt.