Nyhetsdøgnet torsdag 13.februar

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

nyheter

18.47, Oslo: I sin tiende årstale advarer sentralbanksjef Øystein Olsen om at en videre økning i statlig pengebruk kan fortrenge private jobber. – Vi må passe på at vi ikke legger oss for høyt, sier han til økonominettstedet E24.

16.01, Karlstad: Utrykningspolitiet har hatt laserkontroll på fylkesvei 855 ved Karlstad. 11 sjåfører fikk forenklet forelegg for fart. Høyeste målte hastighet var 85 kilometer i timen i 60-sona.

12.25, Nordreisa: Politiet har mottak melding om trafikkuhell i nærheten av Nord-Troms VGS. En utenlands buss og en utenlandsk personbil skal være involvert. Personene i personbilen er ute av bilen og gjør rede for seg, melder politiet.

Personbilen har veltet etter sammenstøtet, oppdaterer politiet meldingen med. Ett kjørefelt er sperret.

Oppdatering 12.41: I bussen var det totalt 29 personer inkludert fører. Alle er funnet uskadd. I personbilen var det to personer. Disse er tatt med til Sonjatun i ambulanse for videre sjekk. Det har ikke vært høy hastighet i forbindelse med sammenstøtet, skriver politiet.

10.21, Salangsdalen: Statens vegvesen og politet har avholdt kontroll. Totalt ble 60 kjøretøy/vogntog kontrollert. Ingen anmerkningen og alle fikk kjøre videre, melder politiet på twitter.

08.39, Tromsø: Politiet har rykket etter melding om et vogntog som sliter på Tromsøbrua. Ni minutter senere oppdaterer politet meldingen med at vogntoget ikke kommer seg over toppen på brua og at bergingsbil. Klokka 08.52 kommer meldingen om at vogntoget har kommet seg over toppen og at trafikken snart går som normalt igjen.

06.00: Totalt ble 45 personer skadd i skipsulykker blant norskregistrerte næringsfartøy i fjor. 22 av skadetilfellene var knyttet til maskinhavariet til cruiseskipet Viking Sky på Hustadvika lørdag 23. mars. Les mer om saken her.

04.09, Bodø: Utrykningspolitiet stanset en bil hvor fører mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand. Det ble også funnet en mindre mengde narkotika i bilen. Mannen som er født i 1992 anmeldes og førerkortet beslaglegges, opplyser politiet i Nordland om på twitter.

03.53, Havøysund: To utenlandske fiskere begynte å slåss på gata, skriver politiet i Finnmark på twitter. Det hele oppsto etter at de to hadde vært på quiz og de ble stanset av politi som var i området.

04.47, Japan: Det er påvist smitte hos 44 nye passasjerer om bord i cruiseskipet som ligger ankret opp på kysten av Japan, opplyser landets helseminister. Tallet på smittede fra skipet Diamond Princess har nådd 218. I tillegg har en karanteneoffiser blitt smittet av det nye coronavirusetm skriver NTB.

02.27, København: Politiet i København undersøker en eksplosjon i en butikk i Valby.

– Vi kjenner ikke til årsaken ennå, og har ikke flere opplysninger for øyeblikket, skriver politiet i den danske hovedstaden på Twitter. Videre opplyser de at ingen skal ha blitt skadet i eksplosjonen.

02.04: Etter mange år med nedgang i øvelsene for soldatene i Heimevernet, legger nå ledelsen opp til flere øvingsdøgn etter at budsjettene er økt. I fjor var antallet øvingsdøgn for soldatene i Heimevernet fire dager for menige soldater og seks dager for befal, skriver Adresseavisen.