Inviterer til infomøte om desentraliserte studietilbud

Studiesenteret Midt-Troms og Dyrøy kommune ønsker å motivere flere til å ta utdanning.

GRATIS: Alle studenter kan bruke kontorhotellet i Dyrøy gratis.  Foto: Privat

nyheter

Det startes opp flere nye studietilbud i Midt-Troms. Barnehagelærerutdanning, sykepleierutdanning, bedriftsøkonomi og ledelse er noen av utdanningene du kan ta desentralisert.

Dyrøy kommune v/ Nordavind Utvikling inviterer alle som vurderer å søke på studieplass til et møte i Nordavindshagen neste uke. Møtet er åpent for potensielle studenter i Dyrøy og i nabokommunene.

Studiekoordinator Lene Jørgensen fra Studiesenteret Midt-Troms vil informere om de ulike studietilbudene.

– Du trenger ikke i dag å flytte for å skaffe deg den kompetansen du trenger, sier studiekoordinator Jørgensen i en pressemelding.

– Nå har vi nærmere 300 studenter hos oss og vi ønsker oss mange flere, sier hun.

Et godt alternativ

Stine Hanssen Øverli (Arbeidslederskolen) og Kine Molund (sykepleierutdanning) er underveis på sine studier og kombinerer jobb og studier.

– Desentralisert utdannelse er et godt alternativ før oss som etablert familie. En slipper å rive seg sjøl og familien ut av faste, trygge rammer og flytte til en by for å kunne ta en utdannelse, sier Molund, og får støtte fra Hanssen Øverli.

– Veldig enig i det Kine sier. Det kan til tider være krevende å ta utdanning hjemmefra, vanskelig å sette seg ned å studere etter en lang arbeidsdag. Men det er verdt det til slutt, sier hun.

STUDENTER: To av de som benytter støtteordningen for kompetansemidler er Stine Hanssen Øverli og Kine Molund.  Foto: Privat

Støtteordninger

Dyrøy kommune laget i 2019 en kompetanseplan. Den viser at de kommer til å møte på utfordringer i forhold til å rekruttere kompetanse innenfor flere områder de neste årene.

Kommunestyret har satt av 1,5 millioner til kompetansemidler som skal brukes for å støtte lokale studenter som tar utdanning kommunen har bruk for.

– Vi ser dette opp mot statlige tilskudd som gjør at samlet pott vi kan tildele i støtte økes ytterligere, forteller kommunalsjef Håvard Johnsen, som på informasjonsmøtet kommer til å fortelle om støtteordninger som studentene kan søke på.

– I kontorhotellet vårt har vi utmerkede fasiliteter lokalt for studenter. Her er gode arbeidsforhold og det er gratis for studenter, sier Johnsen.