Fra forsvar til maskin: – Jeg er et konkurransemenneske

Erik Anders Helin gikk fra toppjobb i Forsvarsbygg til jobben som daglig leder av Målselv Maskin. Nå får han kjenne på å sitte på andre siden av bordet.

DAGLIG LEDER: Erik Anders Helin hoppet av fra Forsvaret og ble ny daglig leder i Målselv Maskin. Bedriften hadde i 2018 en omsetning på 185 millioner kroner og et resultat før skatt på 25, 2 millioner kroner. Egenkapitalen er på 122, 9 millioner kroner.   Foto: Jan-Erik Bergstad

nyheter

Helin, som bor på Silsand, har hele sitt voksne liv jobbet innenfor Forsvaret. Fra førstegangstjeneste til ingeniørutdanning, befal på Skjold og Bardufoss, før han i 1997 begynte i et som i dag er Forsvarsbygg med ansvar for drift og vedlikehold av eiendom, bygg og anlegg (EBA) på Setermoen. Så seksjonsjef før han ble regionsjef for Forsvarsbygg Nord-Norge fram til 2018.

– Jeg hadde også landsdekkende ansvar for gjennomføring av godkjente investeringsprosjekter, sier Helin.