Nyhetsdøgnet tirsdag 11.februar

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

  Foto: Tor Erik Schrøder/NTB scanpix

nyheter

15.03, Rustahøgda: Politiet har hatt trafikkontroll på stedet. Det resulterte i to forenklede forelegg for bruk av håndholdt mobiltelefon under kjøring.

11.54, Målselv: Ett felt er stengt på grunn av en trafikkulykke mellom Andslimoen og Andselv i Målselv kommune. Det melder NRK Troms.

08.12, Tromsø: Politiet melder at det i forbindelse med et innbrudd i et industrilokale, er stjålet en grå Mercedes Vito med registreringsnummer VH82767. Bilen er etterlyst og politiet ber om tilbakemelding på telefon 02800 ved observasjon av bilen.

Oppdatering 10.39: Bilen ble påtruffet av en patrulje, men stakk av. Dette melder politiet på twitter. Fire patruljer var i forfølgelse og etter at spikermattene var brukt klarte ikke gjerningsmannen å holde kontrollen på bilen. Dermed endte han inn i autovernet. Fører sjekkes av lege. Politipatruljene hadde avbrutt forfølgelsen av bilen før kræsjen, opplyser de om.

08.07, Nordkjosbotn: Politiet melder at de har avholdt promillekontroll i Nordkjosbotn. 51 bilførere ble kontrollert og alle fikk kjøre videre, melder de på twitter.

06.19, Nord-Norge: Det har vært en stille og rolig natt for politiet i nord. Twitterloggene for både politiet i Nordland, Troms politidistrikt og politiet i Finnmark er tom i det klokka nærmer seg 06.30.

06.10, Måløy: Måløy i Vågsøy kommune slo rekorden fra 1993 da vannet steg hele 287 centimeter over sjøkartnull natt til tirsdag. Det skriver NTB.

03.51, Helsingborg: Fem menn er pågrepet i Helsingborg i Sverige mistenkt for å planlegge en handling med en sprengladning, skriver Helsingborgs Dagblad. Det var sent torsdag kveld i forrige uke at politiet slo til mot en leilighet i Helsingborg og fant eksplosivene.

04.23: Norske næringslivsledere mener at arbeidsmarkedet vil fortsette veksten i 2020, viser en undersøkelse fra Finn. Les mer her.

00.25: Den britiske kringkasteren BBC planlegger en dokumentarserie om den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg. Serien vil skildre 17-åringens aktivisme ved «klimaendringenes frontlinje» og hennes svært uvanlige ungdomstid, ifølge en uttalelse fra BBC.