– At det forekommer sosial dumping i denne næringa gjør meg forbanna, som vi sier i nord

Den nye fiskeriministeren varsler storoffensiv mot kriminalitet og sosial dumping i sjømatnæringa.

OPPRØRT: Fiskeri- og sjømatminister Geir Inge Sivertsen blir forbanna av avsløringer om misbruk av arbeidskraft i sjømatnæringa.   Foto: Ronald Johansen, iTromsø

nyheter

Fiskeri- og sjømatminister Geir Inge Sivertsen (H) viste til fiskerikriminalitet og sosial dumping i sjømatnæringa som to av sine viktigste satsingsområder da han besøkte konferansen Kyst, fisk og framtid i Tromsø denne uka.

– At det forekommer sosial dumping i denne næringa gjør meg opprørt og sint, eller forbanna, som vi sier i nord. Forholdene som ble avdekket av A-krimsenteret i Nordland er sjølsagt helt uakseptable. Det er tilstander vi ikke ønsker å se noe sted, i noen næring, sier statsråden.