Sterke reaksjoner på de nye lederlønningene

I forrige uke ble lederlønningene i nye Senja kommune offentliggjort. Det har fått flere til å reagere.

REAKSJONER: De nye lederlønningene i Senja kommune har skapt reaksjoner hos befolkningen.   Foto: Trond Sandnes

nyheter

Det var Folkebladet som presenterte lederlønningene forrige fredag. Rådmann, Hogne Eidissen, og ordfører, Tom Rune Eliseussen (Sp), får begge en godtgjørelse på over én million kroner. Varaordfører, Nina Frantzen (H), tjener over 500.000 for en stilling på 50 prosent. De fire kommunalsjefene får over 900.000. I tillegg får fire sektorledere en årslønn på 820.000.

Lærer ved Vikstranda skole på Senja, Mari Mathiassen, er én av flere som reagerer på dette. Hun har gått fire år på høyskole og har full ansiennitet i kommunen. Likevel tjener hun mindre enn varaordføreren.