Nyhetsdøgnet onsdag 15. januar

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

nyheter

16.38, Syria: Minst ni sivile er drept og 20 skadd i flere luftangrep i den syriske byen Idlib onsdag, til tross for den Russland-støttede våpenhvilen i landet, ifølge SOHR. Les mer.

15.28, Russland: Russlands statsminister Dmitrij Medvedev har levert sin oppsigelse for å gi president Vladimir Putin mulighet til å gjennomføre endringer i grunnloven. Les hele saken her.

15.23: Frp-leder Siv Jensen truer med å gå ut av regjeringen. Hun vil be om støtte til å sette hardt mot hardt overfor Erna Solberg (H) på gruppemøtet onsdag. Les mer.

14.12, Harstad: Etter fartskontroll i 30-sone i St. Olavs gate, har UP utstedt fem forenklede forelegg. Høyeste hastighet var 44 km/t.

14.05, Tromsø: Fartskontroll avholdt på Kvaløysletta av UP. Der ble det oppdaget 11 overtredelser, hvorav én anmeldelse da vedkommende ikke ville vedta forenklet forelegg. Høyeste målte fart var 60 km/t i 50-sone.

13.50: Kong Harald er utskrevet fra Rikshospitalet, men er fortsatt sykmeldt, ifølge Slottet. Les mer.

11.10, Italia: Italiensk politi opplyser at 94 personer er pågrepet under en politiaksjon mot svindel med EU-midler på Sicilia. Blant de pågrepne er to mafialedere. Les mer her.

09.26, Aure: Folk i Aure kommune i Møre og Romsdal har vært uten mobildekning siden 8. januar. Informasjonssjef i Telenor, Magnus Line, forteller til VG at to basestasjoner i Aure kommune er nede etter et lynnedslag som ødela inntak og sikringsskap. Det er VG som melder dette.

08.52, Harstad: Politet melder om et busshavari på Trondenesveien ved Hagebyen skole. Bussen står midt på veien, men bilberging er bestilt og det er omkjøring på stedet, melder politiet på twitter.

07.22, Kåfjord: En utelandsk trailer sperrer E6 ved Kåfjordbergan, melder politiet på twitter. Ingen andre kjøretøy skal være involvert. Uvisst hva som har skjedd. Ett felt er åpnet og trafikken dirigeres på stedet, oppdaterer politiet klokka 08.50.

05.57: Det var ventet ekstrem høy vannstand en rekke steder på Vestlandet natt til onsdag. Men det ble mindre dramatisk enn det brannvesenet flere stedet hadde fryktet. Les mer her.

05.07: Politiet frykter ungdom deler voldsvideoer fordi de vil få anerkjennelse. Kripos ser på spredningen som et økende problem.

– Muligheten er der, og det er et økt behov blant ungdom for å få oppmerksomhet. Det å dele voldsvideoer kan også brukes for å få respekt, sier avsnittsleder for etterretning og forebygging Eirik Andre Sæther i Møre og Romsdal politidistrikt til NRK.

03.03, Wisconsin I en tale på et valgkamparrangement i Milwaukee i Wisconsin forsvarte president Donald Trump igjen droneangrepet på den iranske generalen Qasem Soleimani, skriver NTB.

– Dersom jeg ikke drepte ham, så la oss si at vi hadde mistet tre, fire, fem ambassader, sa Trump i talen.

02.04, Los Angeles: Et fly på vei mot den internasjonale flyplassen i Los Angeles i USA skal ha dumpet drivstoff over flere skoler, skriver NTB. 60 personer ble behandlet etter utslippet, men ingen ble alvorlig skadet. Flyet gjorde en nødlanding og dumpet drivstoffet for å redusere vekten.