– Selv flyktningene rømmer sørover

Redaktør Arne 0. Holm fra den internasjonale nettavisen High North News besøkte på mandag Kunnskapsparken, der han i lange perioder var innom historien og dagens situasjon i arktiske strøk.

I GANG MED FOREDRAGET: Her har Arne Holm satt i gang med blant annet en historisk gjennomgang av utviklingen i de arktiske områdene fra flere hundre år tilbake og fram til i dag. Til venstre ser vi Hanne Sofie Roaldsen, fylkeskoordinator for undommens fylkesråd. Til høyre Line Miriam Haugan.  Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

Utgangspunktet var at Holm skulle gi programrådet for den nye Senjakonferansen en innføring i forholdene i nordområdene.

– Vi har invitert Holm fordi vi ønsker at han skal gi oss et bilde og et inntrykk av utviklinga i disse områdene — hva som er historie, hva som er kultur, og hva vi bør tenke på både i forhold til utenrikspolitikk og innenrikspolitikk, sa Line Miriam Haugan som er med og drar i gang det nye forumet.