Nå stopper regionbussene på Rustahøgda igjen

Ny signalteknologi gjør at regionbussene stopper på Rustahøgda igjen.

BUSSTOPP: Et nytt og moderne busstopp er på plass på Rustahøgda.  Foto: Troms og Finnmark Fylkeskommune

nyheter

Tidligere har regionbussene stoppet langs E6, mens skolebussen har ved ungdomsskolen. Da det i høst ble laget et nytt kryss ble det gamle busstoppet langs E6 fjernet, noe som bød på utfordringer for de reisende i området.

– Fylkeskommunen mente at dette var en uholdbar situasjon. Det måtte bli nytt stopp for regionbussen, sier fylkesråd for samferdsel Kristina Hansen (Ap) i Troms og Finnmark fylkeskommune, til fylkeskommunens hjemmeside.

– Unikt

Og den nye bussholdeplassen er absolutt "up to date" og den er utstyrt med både leskur og sanntidsinformasjon, og har et lysvarslingssystem med trykknapp inne i busskuret som betjener rute 100 og 130. De som ønsker å gå på bussen må trykke på knappen for å tilkalle bussen. Signalet lyser så i 15 minutter.

– Et unikt busstopp i nord. Det er ikke noen ønsket situasjon at regionbussene skal kjøre av hovedvegen hvis ingen skal av eller på. Derfor tester vi nå passasjerstyrt lysvarsling ved stoppet. Dersom dette fungerer bra, kan vi utplassere dette flere plasser i fylket for å effektivisere busskjøringen, sier Hansen

Utfordringer

Etter at den nye videregående skolen sto ferdig på Rustahøgda i 2018, har det vært utfordringer knyttet til elevenes trafikksikkerhet. De som har brukt regionbussene i helgene har eksempelvis måtte krysse E6 på et sted uten gangfelt.

Men problemet er nå løst.

– Trafikksikkerhetsproblematikken langs E6 er nå løst, ingen trenger å stå langs eller på vegen mens de venter på bussen. Vi har hatt et godt samarbeid med alle involverte, og er glade for å finne gode løsninger for de som bruker våre tjenester, sier Hansen