Nyhetsdøgnet mandag 13.januar

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

KOLLISJON: Det var kollisjon i domuskrysset på Finnsnes mandag ettermiddag.  Foto: Steinulf Henriksen

nyheter

19.12, Honningsvåg: Omtrent 60 personer fra 29 husstander er evakuert fra den mest utsatte skredområdene i Honningsvåg. I tillegg er 10 personer evakuert fra et hybelbygg i Kamøyvær. Det opplyser politiet i Finnmark. Nye vurderinger kan tidligst tas tirsdag formiddag.

16.05, Finnsnes: Det har vært en kollisjon i det såkalte domuskrysset på Finnsnes. Politiet er til stede, men har ved 16.15-tiden ingen opplysninger om det som har skjedd. Det oppsto en god del kaos i trafikken langs Strandveien som følge av hendelsen, midt i rushtiden mandag ettermiddag.

15.26, Karlstad: Personbil har kjørt av vegen og havnet på taket. Det er glatt og sporete på stedet. Det er ikke meldt om personskade. Fører er en kvinne i femti-årene. Troms politidistrikt opplyser at politiet jobber på stedet, og at vegen er åpen.

14.45, Olderdalen: Politiet fikk melding om trafikkulykke mellom to personbiler på E6 i Olderdalen, Kåfjord. Tre personer var involvert. – De er ute av bilene og tas hånd om av ambulanse på stedet. Vegen var stengt i en kort periode, men er nå åpen for trafikk, opplyser politiet.

13.00: Midt-Troms: Meteorologene advarer mot høy vannstand, på sin nettside. De har nå sendt ut gul farevarsel som gjelder for Troms og Kyst- og Fjordstrøkene i Vest-Finnmark.Varsel for strekningen Andenes til Nordkapp. Mandag ettermiddag er det ventet høy vannstand, estimert til 35-45 cm over høyden oppgitt i tidevannstabellene. Vannstanden er ventet å være på det høyeste mellom klokken 14 og 17, først i sørlige områder.

NRK opplyser på deres nettside at meteorolog Lars Andreas Selberg peker på fullmåne som en av årsakene til dette.

09.40, Målselv: Melding om påkjørt elg ved Målselvbrua. Elgen er død, opplyser politiet på twitter. VTS er varsler og entreprenør er på tur til stedet. Elgen ligger i vegbanen. Bilen fikk store materielle skader, opplyses det videre.

07.17, Tromsø: Det har vært et trafikkuhell på Storelva med to biler involvert, melder politiet på twitter. Politi og brann er på vei til stedet, men de ser ikke ut til å være behov for ambulanse, skriver de, da det ser ut som det har gått bra med de involverte. Den ene føreren blir anmeldt for vikepliktsbrudd, skriver politiet klokka 08.11.

02.39, Rælingen: Innbrudd og tyveri fra forretning melder politiet i øst på twitter. Diverse tobakksvarer skal være stjålet. Det er to gjerningspersoner som kjører i en mørk Volvo XC90 som har utført dette, skriver politiet.

01.53, Oslo: En person er funnet skadd i en enebolig med utleiemuligheter ved Kryssveien. Politiet skriver at de jobber på stedet for å få klarhet i om dette er en ulykke eller om det har skjedd et straffbart forhold.

01.48, Stockholm: Det har natt til mandag vært to store eksplosjoner i Sverige, én i Stockholm og én i Uppsala, skriver VG. Den første meldingen kom i Stockholm klokken 01.09, melder SOS Alarm, som til sammen fikk 22 telefoner om et høyt smell. Eksplosjonen skjedde ifølge politiet ved en leilighet i en blokk, og to trappeoppganger i bygget er evakuert, sier Mats Eriksson, pressetalsmann ved politiet i Stockholm, til Aftonbladet. Klokken 03.15 fikk politiet også melding om et høyt smell i Uppsala, som de skriver er blitt hørt over store deler av byen. Også her er det noe som har eksplodert, melder svensk politi. Politiet undersøker nå om de to eksplosjonene har noen sammenheng.

00.49, USA/Irak: USAs utenriksminister Mike Pompeo sier han er rasende etter et nytt rakettangrep mot en amerikansk base i Irak, skriver VG.

– Disse bruddene på Iraks suverenitet gjort av grupper som ikke er lojale mot den irakiske regjeringen, må stoppe, skriver han på Twitter.