Var i ferd med å gi opp da han ble hentet opp fra havet

– Jeg skylder deg en stor takk for dette, Ole

Pensjonisten og fiskeren Kåre Jakobsen skled på flytebryggen og havnet i det iskalde havet i Senjahopen. Kreftene var i ferd med å ebbe ut da Ole Berg fra Tennskjær dukket opp og fikk dratt ham opp av havet.
nyheter

Den korte historien om det som skjedde 27. mai i Senjahopen i 2019 er at 83-årige Kåre Jakobsen var nede ved flytebrygga i Senjahopen for å se til sjarken sin.

Jakobsen har en kunstig fot og var dårlig til bens. Det endte med at han skled og havnet i det iskalde havet. Det var ingen andre på flytebrygga da, og dermed var det ingen som hørte ropene hans om hjelp. Da dukket Ole Berg fra Tennskjær opp — også han hadde fått det for seg at han skulle utover den dagen og se til båten. Da han begynte å gå nedover flytebryggen hørte han ropet om hjelp. Etter store anstrengelser klarte Ole Berg å få dratt kameraten opp fra havet — en tung skikkelse som fløt der i våt kjeldress.