Nyhetsdøgnet lørdag 11. januar

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix  Foto: Tor Erik Schrøder

nyheter

09.23, Håpet, Tromsø: Nødetatene rykket ut til melding om røyklukt fra en leilighet. Visste seg å være tørrkoking. Ingen kommet til skade, skriver politiet på twitter.

07.05, Fauske: En mannsperson har gått amok inne på en bensinstasjon, skadet mye av interiøret, kommet med trusler om ansatte og kunder, samt tømt et brannslukningsapparat på stedet, opplyser politiet. Politiet har pågrepet personen. Politiet oppretter sak og etterforsker saken videre.

06.36, Norge: Med ny storm på Vestlandet og mye nedbør på vei over hele Sør-Norge, var det ikke uventet at riksveiene 13 og 15 over Vikafjell og Strynefjellet stengte lørdag, melder NTB. For stort sett hele Nordland og deler av Troms, samt resten av Vestland og Møre og Romsdal, er det skredvarsel på betydelig nivå.

05.58, Iran: I en offentlig uttalelse innrømmer Iran at de skjøt ned det ukrainske flyet onsdag, og sier det skyldtes «menneskelig svikt».

03.46, Torreon, Mexico: En 11 år gammel gutt skjøt og drepte to personer, inkludert læreren sin, i en skyteepisode på en barneskole i Mexico, ifølge politiet. Seks er skadd.

03.26, Tromsø: En beruset utenlandsk turist ble innbragt og satt i arrest etter ordensforstyrrelse i sentrum.

03.08, Alta: En kvinne i 50 årene var beruset og laget bråk på et utested. Hun ble bortvist fra stedet.

03.03, Tromsø: Politiet ble tipset om en person som lå på en pir nær sentrum. Vedkommende ble hentet av politiet og satt i drukkenskapsarrest. Han var meget beruset og klarte ikke gjøre rede for hvilken båt han var mannskap på.

02.45, Karasjok: Melding om feststøy fra privatadresse. Politiet var på stedet og bad dem dempe musikken, noe de skulle gjøre, ifølge politiets logg på twitter..

01.38, Mo i Rana: Politiet melder om vold mot offentlig tjenestemann. En politibetjent ble slått i ansiktet under et ordensoppdrag. Mistenkte, en dame i 30-årene, ble innbragt til politistasjonen og anmeldt. Politibetjenten ble ikke skadd i hendelsen.

00.42, Vadsø: Politiet fikk melding om røyklukt og at brannalarmen gikk fra en leilighet i Grensen i Vadsø. Det er flere leiligheter i bygningen. Alle nødetatene rykket ut. Det viste seg å være tørrkoking, en kjele stod på svak varme på komfyren. Det var ingen hjemme i leiligheten. Sak opprettes, opplyser politiet.

00.07, Alta: Politiet bistod et utested med en noe utagerende og beruset gjest, opplyser politiet. Mannen i 40-årene ble bortvist fra stedet og sentrum resten av natten.

23.51, Prinsdal: En mann i starten av 20-årene er død etter å ha blitt skutt ved Prinsdal grill i Oslo før midnatt fredag. En jevnaldrende mann ble funnet med knivskader.