1.000 utrykninger på 33 år: Dette husker han best

Hermod Larsen jobbet 33 år i brannvesenet. I løpet av alle disse årene har han ført opp statistikk over samtlige utrykninger han har vært med på. Noen historier er morsomme, mens andre er langt mer alvorlig.

RESTAURANTBRANN: Dette er en av de 936 uttrykningene Hermod Larsen har vært med på. I desember 1989 brøt det ut brann i lokalene til Restaurant DaCapo, som holdt til i bygget ved Hoel-smia i Storgata på Finnsnes — der Amfi-senteret nå ligger. Det ble storutrykning for mannskapene fra Lenvik brannvesen denne mørke og dystre desembernatta - her ser vi tre av «gutta i røyken» i aksjon. I vinduet øverst til høyre i bildet står Evald Larsen, mens Hermod Larsen befinner seg i stigen. Nederst med topplue og med ryggen til fotografen står Hans Erik Lund.  Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

31. desember 2017 gikk Hermod Larsen av etter 33 år i brannvesenet på Finnsnes. I løpet av disse årene var han med på nærmere 1.000 utrykninger. Dette har han ført opp som statistikk underveis gjennom alle disse årene.

– Jeg har full kontroll og har notert opp alt av utrykninger som jeg har vært på. Jeg begynte i 1985 og har faktisk 936 utrykninger totalt. Det er medregnet både ulykker, branner og alt som hører til under brann, forteller Larsen til Folkebladet.