Vind og snø skaper utfordringer i trafikken

En vei er stengt og flere steder er det vanskelige kjøreforhold.

DÅRLIG SIKT: Dette bildet er tatt på Husøyfjellet lørdag. Brøytesjåfør Frode Tøllefsen har tatt bildet. En bil står fast bare fire meter foran brøytebilen.  Foto: Frode Tøllefsen

nyheter

Fylkesvei 7862 gjennom Kaperdalen, på strekningen Botnkollen - Svanelva, er stengt lørdag morgen på grunn av uvær. Det melder Statens vegvesen på sine nettsider.

Det er ikke meldt om andre stengte veier i Midt-Troms, men som man ser av bildet (øverst i saken) som er tatt på Husøyfjellet lørdag, er det svært begrenset sikt flere steder på grunn av sterk vind og kraftig nedbør i form av snø.

Statens vegvesen melder også på sine nettsteder at E6 over Gratangsfjellet har snødekke og at det er redusert sikt på grunn av store nedbørsmengder. Klokka 05.45 vard det to minusgrader, nord-østlig bris og kraftige snøbyger.

Stengt i nord

«Ny-fylket» Troms og Finnmark er også delt i og med at Kvænangsfjellet er stengt på grunn av uvær. Vegvesenet melder at det vil bli tatt en ny vurdering klokka 12 lørdag.

Kapteinene på hurtigbåtene som skulle gå mellom Tromsø og Harstad (linje 2) lørdag melder ifølge Facebook-sidene til Troms fylkestrafikk at rutene innstilles på grunn av sterk vind. Det betyr at avgangene fra Tromsø kl. 08:00 og kl. 15:00 innstilles. Det samme gjelder avgangene fra Harstad kl. 08:00 og kl. 15:00. Det settes ikke opp alternativ transport.

Har du bilder eller video av uvær — last opp her

– Ta med varme klær

Vegtrafikksentralen i Nord-Norge ba folk før uværet satte inn om å forberede seg på tøffe og skiftende vær- og føreforhold i helga.

– Vi har ikke grunn til å gå ut med en generell oppfordring om å holde seg hjemme, og forholdene varierer selvsagt. Men dette er nok helga for å tenke seg ekstra om før man planlegger turer, særlig via fjelloverganger, sier driftsleder Siril Veiåker-Nilsen på Vegtrafikksentral nord.

– Det viktigste er at de som velger å kjøre, er forberedt på at forholdene kan forandre seg. Kanskje blir det vanskelig å komme seg dit du planlegger, og folk må i alle fall ta med seg rikelig med drivstoff, varme klær, mat, drikke – og en god porsjon tålmodighet, er oppfordringen fra Siril Veiåker-Nilsen.

Sjekk alltid oppdatert lokalvær her