Kommer seg ikke på havet: – Er bare jævelvær

Det nye året har startet med uvær og landligge for fiskeflåten på Senja. Ikke en eneste båt har så langt vært på havet.

LANDLIGGE Dårlig vær har ført til landligge for M/S «Skreigrunn» og resten av Senjas fiskeflåte siden det ble åpnet for nye kvoter fra årsskiftet.   Foto: Odd Remi Simonsen

nyheter

– Det er bare jævelvær. Med melding om stiv og sterk kuling i dag fredag og nordavind opp i storm styrke på lørdag er det ikke forhold for å gå på havet. Da er det finest å være på landjorda, sier skipper Geir Helge Tøllefsen på snurrevadbåten «Skreigrunn» fra Husøy.

– Været ser først ut til å bedre seg fra søndag. Da håper vi det ordner seg, slik at vi kan ta løs tampene. Vi satser vi på å gå enten i Stordjupta eller Mulegga, alt etter hvor straumforholdene er best, sier Tøllefsen.