Ulovlighetene i Finnlandsnes Eiendom AS:

Kommunetopper slapp unna gebyr - men det er bare i første omgang

Bygningsmyndigheten i Dyrøy kommune landet på 40.000 kroner i overtredelsesgebyr til Finnlandsnes Eiendom AS for brudd på Plan- og bygningsloven. Men i vedtaket ble gebyret satt i null.

Fikk ikke gebyr. Bygningsmyndighetene mener det er begått lovbrudd som kvalifiserer til overtredelsesgebyr på Finnlandsnes. Men i det administrative vedtaket er det satt i null uten at det er begrunnet. Statens vegvesen har påklaget vedtaket. 

nyheter

Selskapet er eid av sittende ordfører Marit Alvig Espenes (Ap), tidligere ordfører Rolf Espenes og fylkespolitiker Tom Erik Forså (Frp).

Saksbehandler Kjell Rune Marthinsen i Dyrøy kommune gjorde en grundig utredning der han konkluderte med et samlet overtredelsesgebyr på 40.000 kroner for ulovlighetene. Selskapet fikk en frist på fire uker på å gi et svar da varslet kom i starten av november. Men svaret fra styreleder Rolf Espenes endret ikke fagmyndighetens syn på saken.