Renoverer disse byggene

Gjennom Wilsgård Fiskeoppdrett har de sørget for et 70-talls arbeidsplasser i laksenæringa i heimbygda og 120 totalt i konsernet. Nå skal brødrene Vidkun og Fredd-Jarle Wilsgård renovere både Doktorlunden og Torskenkrogen.

Skal renoveres: Doktorlunden i sentrum av Torsken er kjøpt av brødrene Fredd-Jarle og Vidkun Wilsgård og skal snart renoveres.  Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

Er det noen som fortjener å bæres på gullstol av torskeværingene, så må det være disse to. I snart 30 år har Fredd-Jarle vært daglig leder i Wilsgård Fiskeoppdrett som har både lakseslakteri og foredlingsfabrikk for laks i Torsken etter at bedriften ble etablert av hans far Fridtjof og hans bror Vidkun i 1983.

Har mange planer

I vinter kjøpte brødrene gjennom det nystiftede selskapet Torsken Eiendom AS, både PC-gården, PC-kaia, Doktorlunden og Torskenkrogen som ligger innerst i bygda. PC-kaia ble revet, eller rettere sagt, det som stod igjen av kaia. I «Campingen» som det kalles har de to allerede bygd treningssenter i kjelleren og renovert hyttene, og i denne uka går de i gang med opprusting av restaurantdelen.