Akutt krise ved UNN — utskrivningsklare pasienter opptar hver tiende seng

Ledelsen ved UNN slår nå alarm om at drifta ved sykehuset rammes hardt av at Tromsø kommune ikke henter hjem sine ferdigbehandlede pasienter.

KRITISK: Situasjonen er svært vanskelig på geriatrisk avdeling på UNN. Avdelingen er overbelagt, og man har vært nødt til å legge pasienter i korridorene for å få plass, forteller Inger-Lise Høgtun og Dörte Luschert, seksjonssykepleiere.  

nyheter

På geriatrisk avdeling på Universitetssykehuset Nord-Norge er det i utgangspunktet 14 senger. For tiden ligger det imidlertid 16 pasienter inne, hvorav to er plassert bak skjermbrett ute i korridoren.

Ni av de 16 pasientene burde overhodet ikke vært der – de er ferdigbehandlede og utskrivningsklare. De venter bare på å bli hentet av Tromsø kommune som har ansvaret for å gi dem oppfølgende behandling, pleie og omsorg.