Nyhetsdøgnet tirsdag 3. desember

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix  Foto: Heiko Junge

nyheter

19.23, Senja: Strekningene Senjahopen-Mefjordbotn og Bergsbotn-Straumsbotn stenges idag 3. desember kl. 20:00. Det opplyser RMT Senja A/S på sine Facebook-sider. Videre står det at blir tatt en ny vurdering i morgen klokka. 12:00.

På grunn av stengte veier på Senja, opplyser Troms fylkestrafikk at følgende linjer innstilles i morgen.
Linje 362 kl 06:30 Skaland Skole - Mefjordvær
Linje 370 kl 06:50 Mefjordvær – Lysnes Kai og retur kl 08:00 Lysnes Kai – Mefjordvær
Linje 362 kl 08:30 Skaland Skole – Straumsbotn og retur 09:05 Straumsbotn – Skaland Skole

Disse varsles nå fordi veiene er stengt på grunn av fare for ras, skriver Troms fylkestrafikk.

17.38, Skibotndalen: Et vogntog sperrer et kjørefelt ved Langbakkan. Tyngre kjøretøyer kommer ikke forbi på stedet, men personbiler kan passere. Politiet er på stedet.

17.14, Narvik: Det er ventet opptil 100 millimeter regn i Nordland fra tirsdag kveld til onsdag kveld. Narvik kommune oppfordrer innbyggerne til å holde seg innendørs, melder NTB. – Dette gjelder alle i hele Narvik og Ofoten-området. Har du ikke noe ute å gjøre, bør du heller bli hjemme, sier beredskapskoordinator Iris Bartholsen i Narvik kommune til TV 2.

17.12, Evenskjer: Trafikulykke med bil mot elg. Det oppstod ingen personskade og viltnemda varsles for oppfølging av dyret, opplyser politiet.

15.48, Nord-Troms: E6 over Kvænangsfjellet i Nord-Troms stenger klokka 19 tirsdag kveld på grunn av rasfare, skriver NRK. Den eneste omkjøringsmulighet er Finland. Det er foreløpig åpent for vanlig ferdsel over fjellet. Statens vegvesen skal vurdere forholdene på nytt onsdag klokken 15.

12.57, Dividalen: To personer, som i går ble meldt savnet av pårørende, er hentet ned fra Anjavasshytta i god behold. – Et Bell helikopter fra 339 skvadronen bisto politiet med søk og opphenting av de to savnede, opplyser operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt.

11.00 Tromsø: På politiets pressekonferansen i Tromsø opplyste de om at kvinnen i 20-årene som døde er moren til barna som ble funnet i vannet, mandag kveld. – Saken som i går var en undersøkelsessak er nå blitt til en straffesak. Politiet etterforsker barnas mor for drap og forsøk på drap. Det sier politiadvokat Gøril Lund politiet på pressekonferanse tirsdag klokken 11.00.

Les mer om saken i Tromsø her.

09.55, Målselv: Det er mye elg og rein som trekker til veiene på grunn av dyp snø i skogen, melder NRK Troms. Spesielt mye elg i Indre Troms og på innersia av Senja. Leder Tor Eriksen i ettersøkskorpset i Målselv advarer bilistene og ber dem senke farten. Dyrene har problem med å komme seg over de høye brøytekantene og ut i den dype snøen.

09.51 Nordmannvik: På Twitter opplyser politiet at E6 blir stengt i forbindelse med berging av et vogntog som har kjørt i grøfta. Nordmannvik ligger i Kåfjord i Nord-Troms.

09.28 Midt-Troms: Midt-Troms rådet har valgt ny leder for neste periode, og det er Senja-ordfører Tom-Rune Eliseussen er valgt, opplyser NRK Troms. Salangen er ny i rådet fra nyttår, som består av ordførerne i de seks kommunene Senja, Sørreisa, Dyrøy, Salangen, Bardu og Målselv.

VALGT: Ordfører i Senja Tom-Rune Eliseussen (Sp) er valgt til leder av Midt-Troms rådet.  Foto: Mathias Brobakk Nordgård

08.51 Skittenelv: Den savnede scooterføreren er tatt hånd om av Norsk Folkehjelp, og i god behold. Politiet opplyser på Twitter at personen nå er kjørt hjem til sin bopel.

08.20 Finnsnes: To biler er involvert i en bilulykke ovenfor innfartsveien på Finnsnes. Les mer her.

05.44 Skittenelv: På Twitter skriver politiet i Troms at en scooterfører meldt savnet. Ikke kommet hjem etter tur i går kveld. Politi, Luftambulanse og Norsk Folkehjelp gjør seg klar til å søke etter personen. Oppdatering 06.44: Luftambulansen har lokalisert både scooteren og etter hvert føreren i terrenget. To scootere fra Norsk Folkehjelp er på tur for å berge ned mannen. Det er mye snø og krevende å bevege seg til fots. Klokken 07.57 opplyser politiet at Norsk Folkehjelp er nå fremme ved den savnede og vil frakte han videre ned til vegen.

05.30 Venezuela: NTB skriver at en Røde Kors-topp mener det er politiske grunner til at verden ikke gir hardt tiltrengt nødhjelp til Venezuela. Desperate sivile betaler prisen, sier han. Les mer her.

01.15 USA: USA truer med opptil 100 prosent toll på flere franske produkter som et svar på at Frankrike har innført en skatt på digitale tjenester. Det opplyser NTB.

01.00 Oslo: Politiet i Oslo søker etter to eller tre personer etter at skudd trolig ble avfyrt i boligområdet ved Briskeby brannstasjon i Oslo mandag kveld. Det skriver NTB.

00.53 USA: Dan Brouillette, som hittil har vært viseenergiminister, blir ny energiminister i USA. Han tar dermed over jobben til Rick Perry, skriver New York Times.

00.47 Narvik: Beisfjordveien er stengt etter et skred mandag. Veien åpner muligens klokken 08 tirsdag morgen, men vil bli stengt igjen klokken 12, melder Vegtrafikksentralen Nord.

00.42 England: NTB skriver at advokaten til fem kvinner som anklager Jeffrey Epstein for å ha misbrukt dem, vil stevne prins Andrew til å vitne i retten. Les mer her.

23.40 Trofors: Statens vegvesen har hatt en utekontroll på E6 Trofors. På Twitter skriver de at 100 enheter kontrollert, hvor to har overlast og får gebyr for dette. Videre er det ett gebyr bombrikke og ett dekkgebyr. Videre ble det seks bruksforbud: tre avrenning fiskelass, to pålagt bruk av kjetting på tralle grunnet uegnede dekk på dagens føre og en for sikring av last.