Skal erstatte Forsvarets helikopter

Nytt politihelikopter til Nord-Norge

Helikopterselskapet Airlift AS skal fra 1. mai neste år ivareta helikopterberedskapen for politiet i Nord-Norge.

HELIKOPTER: Politiet i Nord-Norge får egne politihelikopter. Det er helikopterselskapet Airlift AS som har fått en kontrakt med fire års varighet med opsjon på ytterligere tre år. I hovedsak er det AW 169 som skal benyttes.   Foto: Vidar Ruud NTB/scanpix

nyheter

Opprinnelig skulle Forsvarets Bell 412-helikopter på Bardufoss trekke tilbake bistanden til politiet i Troms ved nyttår, men nå skal helikoptrene være disponibel for politiet fram til 1. mai neste år. Da overtar Airlift og skal drive helikoptertjeneste for politiet i Nord-Norge fra samme dato. Det skriver Politidirektoratet i en pressemelding.


Kjemper for Bardufoss som base for redningshelikopter

Arbeiderpartiet er ikke i tvil. Den nye redningshelikopterbasen i Troms må lokaliseres til Bardufoss.


Signerte avtale

– På bakgrunn av at Forsvaret flytter sine Bell-helikopter fra Bardufoss til Rygge, har politiet behov for tilgang til en annen helikopterkapasitet som en del av politiets beredskap i landsdelen. En anbudsprosess er gjennomført, og i dag ble avtalen for leie av sivile helikoptre signert med leverandøren. Forsvaret opprettholder sin helikopterberedskap til politiet i Nord-Norge fram til avtalen trer i kraft, skriver Politidirekoratet i pressemeldingen.