Nyhetsdøgnet mandag 2. desember

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

RYKKER UT: Politiet rykker ut til en bilulykke. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix  Foto: Tor Erik Schrøder

nyheter

22.45, Tromsø: En av de fire som tidligere mandag kveld ble funnet livløs i sjøen i Tromsø, ei jente i barneskolealder, døde på UNN Tromsø i kveld, melder sykehuset på Twitter. Les mer

20.29, Tromsø: Polititet har mistanke om at en person har hoppet fra Sandnessundbrua. Fartøyer, frivillige mannskaper, Norske redningshunder er i søk. Sea King redningshelikopter er på tur mot området. Politiet opplyser også at de per nå ikke ser noen sammenheng mellom denne hendelsen og hendelsen på Fagereng.

18.34, Tromsø: Fire livløse personer er hentet opp av havet ved Kvaløyvegen på Fagereng, rett ned for Alaskasvingen i Tromsø. Det skriver iTromsø. Klokka 19:52 melder politiet på twitter at de vil orientere media om funnet av fire livløse personer i Tromsø på politihuset kl. 20:30.

15.40, Skaland: Det er meldt inn observasjon av skadet elgokse i området Skaland/Svandalen. Viltnemda er varslet og følger opp forholdet, opplyser operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt.

14.43, Lavangsdalen: Politiet melder om at en elg er påkjørt på E8 i Lavangsdalen. Elgen ligger i vegbanen og sperrer nordgående kjørefelt. Viltnemda er varslet og vil kjøre til stedet.

11.34, Tromsø: Melding om at flere lastebiler står fast på E8 i Tromsøsvingen. Ett kjørefelt er sperret på stedet.

11.10, Finnsnes: Hurtigbåtene er innstil mandag, og det er kanseleringer og forsinkelser i flytrafikken i nord på grunn av været. Les mer her

08.34 Harstad: Politiet melder på Twitter at en lastebil står fast i Skolevegen ved byskolen. Vi er på stedet og dirigerer trafikken. Sjåføren jobber med å legge på kjettinger. Oppdatering 09.18: Vogntoget har nå kommet seg videre og trafikken går som normalt.

07.48 Silsand: Politiet melder om en trafikkulykke på Fylkesvei 86 ved Silsand Auto. Det er to involverte biler. De er oppegående og nødetatene er på vei til stedet, skriver politiet på Twitter. Oppdatering: De to involverte personene fremstår som uskadd. Kjøretøyene står ikke i vegbanen. Trafikken går som normalt på stedet, skriver politiet 07.58.

07.00 Midt-Troms: Troms fylkestrafikk melder på sin Facebookside at hurtigbåt rute 2, mandags morgen, innstilles båten fra Harstad klokken 07.00. Båten fra Tromsø går til Finnsnes og prøver Brøstadbotn, deretter snur den og tar passasjerer fra Finnsnes til Tromsø.

07.04 Grovfjord: Politiet i Troms twitrer melding om en brann i et båtbyggeri. Brannvesenet er fremme på stedet og har kontroll på brannen som er lokalisert til en båt inne i båtbyggeriet. En person skal være røykskadet på stedet og vil bli ivaretatt av helsevesenet.

06.03 Tromsø: Den sunkne russiske tråleren i Breivika i Tromsø er i ferd med å bli hevet, melder NRK Troms. Videre opplyser de at Båten fortsatt ligger kantret, men at styrhuset er blitt hevet og derfor er kommet over vann.

06.00 Lysnes, Senja: Hurtigbåt linje 4, som går mellom Tromsø-Lysnes-Tennskjer-Vikran, vil båten klokken 08.00 sannsynligvis ikke anløpe Lysnes, men kun de øvrige destinasjoner. Dette grunnet værforhold opplyser Troms Fylkestrafikk.

05.23 Norge: Papirløse kan være rammet av skattetabbe, melder VG. En gruppe papirløse asylsøkere er avkrevd trygdeavgift uten å være medlem av folketrygden, skriver Vårt Land. Det er organisasjonen Mennesker i Limbo (MiL) som har sendt brev til Skattedirektoratet på vegne av de 79 asylsøkerne.

05.06 Frankrike: Tre franske redningsarbeidere døde da et helikopter styrtet under en redningsaksjon i Sør-Frankrike, opplyser myndighetene i landet natt til mandag. NTB skriver at helikopteret var søndag på redningsoppdrag i det flomrammede området sør i Frankrike, nær byen Marseille, da det styrtet, opplyser det franske innenriksdepartementet.

04.41 USA: USAs president Donald Trump vil ikke delta i kongresshøringene om riksrett mot ham som starter onsdag. Men han utelukker ikke å delta på et senere tidspunkt, melder NTB. Les mer om saken her.

04.00 Norge: KrF åpner for å diskutere turistskatt. – I likhet med Høyre er vi snart i en prosess med å skrive nytt partiprogram foran valget i 2021. Jeg har gjort meg en del tanker rundt dette med turistskatt uten at det foreløpig er forankret i partiet, sier næringspolitisk talsperson Steinar Reiten i KrF til avisen Dagens Næringsliv.

02.38 USA: Skuespilleren Shelley Morrison, kanskje mest kjent som hushjelpen Rosario Salazar i den populære komiserien «Will & Grace», døde søndag, 83 år gammel. Det skriver nyhetsbyrået AP.

02.22 Kvænangsfjellet: Statens vegvesen melder på sine nettsider at Kvænangsfjellet på E6 er stengt på grunn av værforhold.

00.43 Burkina Faso: NTB opplyser at i alt 14 personer ble drept da islamister angrep en protestantisk kirke øst i Burkina Faso søndag, opplyser regjeringen i landet. Les mer her.