Hurtigbåter innstilt

Hurtigbåten mellom Tromsø-Finnsnes og Harstad er innstilt. Det samme var tilfellet med morgenbåten mellom Lysnes på Senja og Tromsø.

INNSTILT: Båten mellom Tromsø-Finnsnes og Harstad er innstilt på grunn av værforholdene.  Foto: Trond Sandnes

nyheter

Det er Troms fylkestrafikk som melder om dette på sine nettsider.

Hurtigbåt rute 2 som går mellom Tromsø-Finnsnes-Harstad, innstiller avgangen fra Tromsø klokken 10.15, med retur 11.30. Årsaken skriver fylkestrafikk er på grunn av værforholdene.

Den samme ruten fikk også utfordringer på morgenen i dag. Båten fra Harstad ble innstilt klokken 07.00, og båten fra Tromsø gikk til Finnsnes, vil forsøke å legge seg til kai i Brøstadbotn, før den returnerer til Finnsnes og ankommer Tromsø.

På hurtigbåten rute 4, mellom Tromsø og Lysnes, ble også anløpet Lysnes kansellert. Dette gjelder morgenturen. Også dette var på grunn av værforhold.

I 14:30-tiden melder Troms fylkestrafikk at også hurtigbåt rute 2 mellom Tromsø-Harstad og Harstad-Tromsø kl 16:15 blir innstilt grunnet værforholdene.

Fly innstilt

Også flere avganger fra Tromsø lufthavn er innstilt på grunn av været.

Flyet til Alta klokken 06.00, samt flyet til Kirkenes klokken 06.00 ble innstilt. I tillegg ble flyene til Hasvik klokken 07.45, Hammerfest klokken 07.45 og Alta 08.20 blitt kansellert.

På Avinors nettsider kommer det fram at også flere flyavganger mandag morgen har blitt satt opp med nye tidspunkter.

– Været er helt forferdelig. Mye vind og mye nedbør er en dårlig kombinasjon, sier flyplassjef Ivar Helsing Schrøen til iTromsø og legger til;

– Folk må bare forholde seg til flyselskapene og de tidspunktene de blir bedt om å møte, sier Schrøen, som legger til at de jobber på spreng for å holde luftplassen i drift i uværet.

Han sier at de forventer at innstillingene vil føre til flere forsinkelser i flyavgangene i løpet av dagen.

Avgangene fra Bardufoss lufthavn er ikke innstilt per nå, men det har vært noe forsinkelser om morgenen.