Nyhetsdøgnet søndag 1. desember

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

HUSTRIG: Været er ufyselig i Midt-Troms med mye snø og vind på søndag. Dette bildet er fra Finnsnes søndag formiddag.  Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

17.15, E8 Hundbergan: Utrykningspolitiet har hatt promillekontroll. 216 førere ble kontrollert i løpet av noen timer i dag. To førere har blitt anmeldt i dag for kjøring med lav promille. Førerkort ikke beslaglagt.

14.58, Kvæfjord: Politiet fikk melding om møteulykke på Kvæfjordeidet, nært Borkenes. Det opplyses at det er to biler med to personer i hver bil. Nødetatene er på tur til stedet. Alle fire personer blir fraktet med ambulanse til UNN Harstad for videre undersøkelser. Skadeomfang er ukjent for politiet. Ulykken har skjedd ved at et kjøretøy kom over i motgående kjørefelt.

4.25, Kvaløya: Det er snøskredfare i fjellet nå. Melding om at et snøskred har blitt utløst i cirka 400 meters høyde på Rødtinden. De to personene som utløste skredet ble ikke tatt av skredet og er i god behold.

14.22, Harstad: Juletreet på torget i Harstad har blitt tatt av vinden. Treet har veltet og er knekt i to. Kommunen er varslet,melder politiet.

14.19, Hundbergan: Mann i 20-årene stanset av Utrykningspolitiet. Han anmeldes for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand. Blodprøve sikres og sak opprettes.

14.04, Langnes: Kvinne i 30-årene anmeldes for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand. Blodprøve sikret. Sak vil bli opprettet, melder politiet.

13.31: Strausmbukta: Politiet fikk melding om røykutvikling i en enebolig. Nødetatene er på vei til stedet. Beboer har evakuert seg selv. Det viste seg at røykutviklingen kom fra et stearinlys som sto for nært en vedovn. Ingen åpne flammer eller materielle skader. Ingen videre oppfølgning fra politiets side.

11.08, Senja: Politiet fikk melding om at en garasje er tatt av vinden på Stonglandseidet. Brannvesenet er varslet og vil sende ut mannskaper for å få sikret løse bygningsdeler på stedet.

STIV KULING: Mye snø og vind har preget helga i Midt-Troms. Dette bildet er fra Finnsnes søndag formiddag.  Foto: Vidar Bjørkli

10.38, Storsteinnes: Politiet fikk melding om brann i en garasje. Nødetatene er på vei til stedet. Da de kom fram var garasjen overtent. Det nærmeste huset er evakuert med tanke på spredningsfare. Ingen personskader. Sak vil bli opprettet, melder politiet.

09.20, Villa Unión, Mexico: Minst 14 personer, blant dem politibetjenter og antatte medlemmer av et narkokartell, er drept i en skuddveksling i Mexico, nær USAs grense. Les mer her.

09.16, Nordland: Visste du at en telefon uten sim-kort kan ringe til nødtelefonene? Det er Politiet i Nordland som spør. Politiet oppfordrer folk til å ta ut batteriet av telefonen om barn skal leke med den. – På åtte minutter i dag mottok politiet 10 112-oppringinger fra en slik telefon, skriver politiet på twitter.

06.52, Honningsvåg: Politiet i Finnmark melder at de i løpet av natten har bortvist flere personer etter dårlig oppførsel og beruselse. En mann i Honningsvåg i 40-årene, to menn i 20-årene i Kirkenes og en mann i slutten av tenårene i Vadsø.

06.18, Hammerfest: Politiet rykket ut etter melding om at en person var blitt skallet ned i sentrum. Mann i 30-årene anmeldes for forholdet.

04.48, Harstad: Mann i midten av 20-årene er innsatt i arrest og anmeldes på grunn av ordensforstyrrelse, i form av å yppe til bråk i sentrum, opplyser politiet.

04.48, Alta: Mann i 40-årene innsatt i arrest etter slagsmål på privat adresse. Har også fremsatt trusler overfor politipatruljen. Sak opprettes, melder politiet i Finnmark.

03.58, Harstad: Mann, 20, innbrakt av politiet grunnet beruselse, samt forulemping av offentlig tjenestemann.

03.42, Tromsø: Slagsmål mellom flere utenfor et av byens utesteder. Politiet melder at de har har ryddet opp i forholdet og sendt de involverte i hver sin retning.

03.27, Chamberlain, USA: Ni personer mistet livet i en flystyrt i den amerikanske delstaten South Dakota lørdag ettermiddag. Tre personer ble skadd, melder NTB. Les mer her.

03.19, Tromsø: Politiet melder at de har vært og ryddet opp et par slagmål inne på et av byens utesteder. – Her er flere blitt gitt pålegg om å forlate sentrum, opplyser politiet.

03.09, Tromsø: Mann i slutten av 30-årene innbrakt av politiet grunnet beruselse.

01.18, Tvedestrand: Det har vært et innbrudd i en gullsmedforretning i Tvedestrand lørdag kveld. Det er trolig ikke blitt stjålet for store verdier, melder NTB.

00.48, Tromsø: Mann, 24, innbrakt av politiet etter å ha vært i klammeri med en dørvakt. Aktuell dørvakt skal ha kommet lettere til skade som følge av forholdet, opplyser politiet.

00.08, Tromsø: Mann, 19, bortvist fra sentrum av politiet da han laget bråk i utenfor et utested.